Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Mélyen tisztelt Képviselõtársam! Engedje meg, hogy felszólalásának egyetlenegy momentumára reagáljak, nevezetesen: a tisztességes iparosok, kereskedõk megbélyegzésével kapcsolatos állítására.

Nos, nem áll szándékunkban a tisztességes iparosokat és kereskedõket megbélyegezni. Ellenkezõleg: azt szeretnénk, ha sokkal többet keresnének. Ugyanis a kimutatott adatok szerint Magyarországon a bérbõl és fizetésbõl élõk egyhavi átlagjövedelme alig haladja meg a 36 ezer forintot. Ezzel szemben a tisztességes iparosok és kereskedõk átlagjövedelme egy hónapban 9100 forint körül van. Mindössze alig néhány száz forinttal több ez az összeg, mint amit a levelében említett példára hivatkozva ön, ha jól emlékszem, agyrémnek nevezett.

Nos, én nem tekintem agyrémnek, hogy az iparosok és kereskedõk 9100 forintot keresnek egy hónapban. Egyszerûen csak közgazdászként furcsállom, hiszen ilyen jövedelmi viszonyok mellett igen erõs megszállottság kell ahhoz, hogy valaki a szakmában maradjon.

Úgy gondolom, adóeszközökkel elérhetõ rendõri eszközök nélkül is, hogy a tisztességes iparosok és kereskedõk ennél valamivel többet keressenek. Szeretném elkerülni, hogy a tisztességes iparosok és kereskedõk - akik a töredékét keresik annak, mint a pedagógusok, akik most az utcára készülnek, mint az ápolónõk, akik most szintén sztrájkolni készülnek -, sanyarú életfeltételeik miatt sztrájkba kezdjenek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage