Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Tirts Tamás képviselõtársam! Nem szeretném elveszíteni az ellenzéki pártok jóindulatát, ezért most ebben a kétpercesben tartalmi észrevételeket az ön hozzászólására nem teszek. Mindössze a kétpercest mint intézményt szeretném megvédeni néhány rövid mondatban.

Én úgy gondolom, hogy ezeket a kétperces reagálásokat nem lehet taktikai faultoknak, aljas lerántásoknak minõsíteni. Úgy gondolom, éppen ellenkezõleg: a nyíltsisakos párbeszéd, az érvek és ellenérvek tiszta játéka zajlik e Házszabály adta keretek között.

Azonkívül nem gondolom, hogy a kétperces intézményét bírálni kell egy törvényjavaslat vitája során, ugyanakkor napirend elõtt korlátlanul lehet alkalmazni. Én ilyen különbséget a kétperces hozzászólások intézményrendszerében nem szeretnék tenni.

Végezetül egy mondatot még: én magam is be vagyok jelentve hozzászólásra, erre minden bizonnyal a jövõ héten fog sor kerülni. Bízom benne, hogy ez alkalommal is részt vesz az Országgyûlés munkájában Tirts Tamás.

(10.30)

Én a magam részérõl alig várom, hogy kétperces hozzászólásában érveimre az ellenérveit kifejtse. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage