Tirts Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

TIRTS TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem vontam kétségbe, hogy a kormánypárti képviselõk bármikor élhetnek a kétpercessel, csak jeleztem, hogy bizonyos értelemben a vitát nehezíti, ha egy-egy kérdésnél leragadunk, és ilyen értelemben ez volt a jelzés lényege.

Másrészt Tóth Pál szakmai észrevételével kapcsolatban azt hiszem, hogy pontosan arra valók az egyéb törvényjavaslatok és törvénymódosítások, hogy azokat érdemben megvitassuk. Ha egy törvényben korábban egy rossz szabályozás történt, én is azt hiszem, hogy ezen lehet javítani.

A problémát ott látom, hogy - a költségvetési vitát kihasználva - a Pénzügyminisztérium egyáltalán nem vagy csak részben fogja ezt a 300 milliós, korábban törvény által szabályozott ígéretet a kisebbségek számára teljesíteni. Ez az igazi kérdés, és ilyen értelemben az, hogy még most is tárgyalások folynak, s azt hiszem, hogy az MSZP frakciója sem tudja pontosan, hogy ezek a tárgyalások hogy állnak, azért jelez valamit a számomra, jelzi azt, hogy a pénzügyi kormányzat sok alrendszerben, így a hazai kisebbségek tekintetében is elég önkényesen állítja össze a számait. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage