Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem veszem igénybe a három percet.

Komáromi képviselõtársamnak mondom: aki itt ül a parlamentben, végsõsoron a választókat képviseli. Van, aki a szövetkezeti tagságban vagy a szövetkezeti vezetõk között más véleményt hall. Mi, a Független Kisgazdapárt képviselõi, azok a nagyon elszegényedett magántermelõk, de akár egyszerû szövetkezeti tagok, akik épp most kapják meg a felmondásukat, nem tudnak dolgozni, azok között ilyen hangokat is hallani, tisztelt Komáromi István képviselõ úr, sõt sokkalta erõsebb hangokat is.

És még egyszer mondom: amikor egy ellenzéki képviselõ a társadalmi békére hívja fel a figyelmet, és mondjuk, az egyházak karitatív tevékenységét szeretné, hogy jobban támogassa a kormány és a parlament, én azt hiszem, jó úton jár. Még mindig jobb, ha itt zajlanak a politikai csaták, mint az utcán. Higgye el, ez a mi érdekünk is!

A másik: igen tisztelt Mádai képviselõ úrnak még egyszer mondom, hogy nem a saját véleményemet, hanem egyszer, ahogy el is mondtam, egy Pest megyei közgyûlés több tagjának véleményét tolmácsoltam. És nagyon sajnálom, hogy nem maradt több ideje a tisztelt szabaddemokrata képviselõnek, de szívesen elemezném. Én igenis kiállok amiatt, hogy amik önkormányzati vagy szövetkezeti tulajdonba kerültek, azok a transzformátorállomások stb.-k, azokat nem biztos, hogy az új tulajdonos majd - a többségi tulajdonba került külföldi - megfelelõen karbantartja, és leépül. És sajnos már a tanyákat erõszakkal meg akarták szüntetni, és én hiszek abban, hogy a mezõgazdasági termelés a magyar településszerkezetben igazából csak tanyákon lehetséges. Gondolom, ön sem vitatkozik ebben a dologban.

Megnyugtatott vagy próbált megnyugtatni a múltkor Suchman miniszter úr. Én teljesen nem nyugodtam meg, mert azóta kaptam újabb jelzéseket a Pest megyei közgyûlés tagjaitól. Én nem vagyok ugyan villamosszakember, agráregyetemet végeztem, de örülnék, hogyha ebben a Suchman úrnak és önnek lenne igaza. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage