Kücsön Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

KÜCSÖN SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagy figyelemmel hallgattam Póda Jenõ képviselõtársam hozzászólását. Több oldalról kritizálta a költségvetés honvédelmi részét.

Ha képviselõtársam azt mondta volna, hogy lehet elkölteni több pénzt a honvédségre, a honvédség fejlesztésére, a honvédségen belül dolgozók bérére, akkor én azt mondom Póda képviselõtársamnak, hogy igaza van. Igaza van, mert a honvédségen belüli bérhelyzet nagyon rossz. Tudom, hogy lehetne nagyobb ütemben fejleszteni a honvédségen belüli technikát, de ugyanakkor én úgy gondolom, hogy nem szakíthatjuk ki a honvédség költségvetését a költségvetés egészébõl. Fontos, hogy vizsgáljuk a társadalom más szféráit, más költségvetési szerveket is.

Sajnálom, hogy Póda képviselõtársam tegnap nem volt itt, amikor Mészáros képviselõtársam felsorolta mindazt a fejlesztést, amibe a honvédség belefogott, mindazt a fejlesztést, amirõl egyébként bizottsági ülésen már tárgyaltunk, ugyanis akkor láthatná, hogy a haderõreformban megfogalmazott létszámcsökkentési lépések egy irányba hatnak, mégpedig egy modernebb, egy koszerûbb, egy rugalmasabb hadsereg létrehozásának irányába.

Még egy dologra szeretném felhívni képviselõtársam figyelmét. Tanulmányozva az Állami Számvevõszék jelentését, megértem, hogy csak a bíráló mondatokat ragadta ki ebbõl, de azért hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy az ÁSZ jelentése is foglalkozik - amit ön egyébként hiányol - a programköltségvetés elemeivel.

Ebben a költségvetésben a programköltségvetés elemei megjelentek. Én úgy gondolom, hogy tovább kell azon dolgozni, hogy a költségvetés eégsz szerkezetét átalakítsuk. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage