Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden Keller és Soós képviselõ urak hozzászólásaival kapcsolatban meg kell jegyeznem a következõket.

Hangulatkeltést mondtam, de tényekkel alátámasztottam, hogy amikor bedobnak a köztudatba egy számot, akkor ahhoz még más dolgok is tartoznak a megítélésben. Ezért tudom fenntartani továbbra is ezt.

Én azzal egyetértek, hogy nem kell sugallni azt, mintha itt hangulatkeltés folyna. De mit csináljunk, hogyha tényleg ez a helyzet? Tehát én valós tényekhez igazodtam.

Elhangzott, hogy jobb lett volna, ha tartalmilag megvilágítom, hogy miért jobb lenne egyes iparosoknak a társasági adóban. Nagyon egyszerûen azért, mert vállalkozók, s a társasági adójogszabály már úgy ki van azért érlelve az évek folyamán, hogy ott egy vállalkozó sokkal jobban tud funkcionálni, mint a személyi jövedelemadóba beszorított egyéni kisvállalkozó.

A beruházással kapcsolatban erre konkrétan rá is mutattam. Még annak ellenére, hogy most ez a törvény segíteni akar ezen a helyzeten, de eddig még ez sem volt. Még annak ellenére is különbség van a beruházásoknál, márpedig az a fejlõdésnek a motorja a két jogszabályban elfoglalt helyzet között.

A diszkriminációt én azért mertem mondani, még egyszer hangsúlyozom, mert õk egyének is és vállalkozók is. Amikor az adójóváírásból õk kirekesztõdnek, akkor ha mint egyéneket nézzük õket, akkor biztos, az Alkotmánybíróság ezt helyteleníteni fogja.

Azt nem tudom, hogy lehet ilyen kettõsség mellett ezt egyáltalán megítélni. Az én véleményem szerint már régen meg kellett volna alkotni az egyéni vállalkozókra azt a külön szabályozást, amelyik mindezeket az anomáliákat feloldja.

Mondjuk meg, hogy mit kell tenni. Igen. Én itt annyit mertem mondani, hogy azt semmiképpen nem, hogyha ezt a kérdést, tehát a becslést, és egyáltalán a feketegazdaság feltárásának, visszaszorításának a helyes törekvését (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) azzal párosítjuk, hogy esetleg alkotmányosságba ütközik. Hát ezt semmiképpen nem. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage