Hidasi Rezsõ Tartalom Elõzõ Következõ

HIDASI REZSÕ (MSZP): Kónya Imre úr említette, hogy méltatlan a parlament keretei közötti tárgyalása a költségvetésnek. Azt szeretném figyelmébe ajánlani, hogy 1990 óta nem került ilyen hamar költségvetés a parlament elé, amikor önök voltak kormányon. Ez az egyik. (Jobbról egy hang: Cö-cö-cö.)

A másik dolog. Elhangzott már többször az is, hogy kormányülés van, és az államtitkárok képviselik a minisztereket, és szintén fel vannak készülve. Azt hiszem, nem attól függ, hogy a dolog el van-e intézve, hogy most itt ül-e a miniszter vagy nem ül, hanem attól, hogy mi van letéve az asztalra, és hogy a dolgok mindenki számára megfelelõen legyenek elrendezve. Persze ez egy álom, hogy mindenki számára megfelelõen.

A hatásvizsgálatokra pedig csak azt tudom mondani, amit Pusztai képviselõnõ is mondott: tavaly megkaptuk. Szabó Iván hiányolta a további hatásvizsgálatokat is. Ahány hatásvizsgálat elkészül, az soha nem elegendõ, mindig több kell. Van szaksajtó is, és ön is, én is - hiszen egy bizottságban vagyunk, a költségvetési és pénzügyiben - megkapjuk a havi jelentéseket a Pénzügyminisztériumtól. Lehetõség van arra, hogy ennek alapján a szakértõkkel elemzéseket... (Közbeszólás jobbról.), így van, számoljunk.

Azt hiszem, az ügyet ez nem viszi elõbbre. Az ügyet az viszi elõbbre, ha az ellenzék számára is megvan a lehetõség arra, hogy módosító indítványokat vagy pedig kapcsolódó módosító indítványokat adjon be. A dolgok jelenlegi állása szerint még nem láttam egyetlenegy módosító indítványt, ami jobbító szándékot mutatna, ezekkel a törvényekkel kapcsolatban. (Zsigmond Attila: Nem létezõ táblához hogyan lehet módosító indítványt beadni?) Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage