Soós Gyõzõ Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS GYÕZÕ (MSZP): Tisztelt Ház! Képviselõ Úr! Mindenekelõtt köszönöm, hogy azért pozitív vonásokat is talált ebben a költségvetésben. Mi is találunk néhányat. Sokkal több pozitív vonást szeretnénk.

Egy ellentmondásra szeretném felhívni a figyelmét, amit elõadásában észrevettem. Ez az infláció és a megszorító intézkedések, korlátozó költségvetési intézkedések közötti ellentmondás. Azt mondja ön, hogy nem fogjuk tudni tartani az általunk legfeljebb 19-20-21 százalékosra tervezett inflációt, hanem az lényegesen magasabb lesz. Mi is úgy gondoljuk, hogy lényegesen magasabb lesz, ha nem szabunk gátat a túlzott mértékû költekezésnek, ha nem fogjuk meg a költségvetés kiadási oldalát takarékos intézkedésekkel.

Szerettem volna még hozzászólni a bérrel kapcsolatos dolgokhoz is, de ezt az államtitkár úr elmondta, én elõzetesen jeleztem hozzászólásomat. Ehhez csak annyit tennék még hozzá, amit õ nem mondott el, hogy ez a bizonyos kontraszelekció már zajlik, részben le is zajlott. Természetesen nagyon-nagyon sok hozzáértõ, a többségében hozzáértõ közalkalmazott, köztisztviselõ dolgozik. De az elmúlt években, éppen az önök gazdaságpolitikája következtében, amikor olyan intézkedéseket nem hoztak meg, amelyek szükségszerûek lettek volna, halmozódtak fel a feszültségek, és jelentkeznek ma egyszerre. Köszönöm szépen. (Dr. Gyõriványi Sándor: Kádár, Németh és Grósz sem hozta meg!)

(8.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage