Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Köszönöm, hogy fölhívta a figyelmét Békesi Lászlónak, hogy esetleg reagálhat arra is, amit én mondanék. Én most arra szeretnék reagálni, amit õ mondott, nevezetesen a fenntartható növekedés vonatkozásában.

Én úgy vélem, hogy az a növekedés, ami kétségkívül megindult '93 végétõl kezdõdõen, az egy fenntartható növekedés. Amit bizonyít az is, hogy ez a növekedés a kormány gazdaságpolitikájának dacára fennmaradt, hiszen a mostani értékelésébõl is nyilvánvaló, és Békesi László is elmondta itt, hogy változatlanul tapasztalható növekedés, és pozitívumként említette még a beruházások és az export növekedésének a fennmaradását.

Ebben a vonatkozásban én megköszönném azt a realitást, ami a felszólalásból kitûnt. Ez üdítõ volt az eddigi kormánypárti értékelésekkel kapcsolatban, értékeléseknek az összefüggésében, hiszen eddig azt hallottuk, hogy milyen jó, megvan a Bokros-csomag hatása, lám, még növekedés is következett be. Ehhez képest Békesi László elismerte, hogy a Bokros-csomag és a kormány eddigi gazdaságpolitikája a szûkítésre koncentrált, keresletszûkítésre koncentrált, és ennek dacára fenn tudott maradni a növekedés.

(9.10)

Nekem az tûnt ki Békesi László igen reális értékelésébõl, hogy a beteg gyógyulásával szemben az orvostudomány tehetetlen. Gyakorlatilag a kormány gazdaságpolitikájával szemben mégiscsak fennmaradt a növekedés, és ez mindenképpen pozitívum. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage