Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Békesi képviselõ úr igen részletesen szólt a gazdasági folyamatokról, és igen óvatosan ezek társadalmi hatásairól. Maga is beismerte, hogy ezek nehezebben modellálhatók, nehezebben kezelhetõk, mint a fõkönyvi tételek.

Nos, ennek következtében az összes, társadalmat érintõ lépés pont olyan, mintha az egészségügyben gondolkodnánk. Van egy régi mondás, miszerint az egészségüggyel semmi baj nem lenne, ha nem lennének betegek. Ugyanígy a költségvetéssel és a gazdaságpolitikával sem lenne semmi baj, ha nem lennének emberek. Hogy azok meddig képesek tolerálni ezt a fogyasztáscsökkentést, az viszont nagyon nehezen megbecsülhetõ feladat, tehát rettenetesen kockázatos ennek az elõrejelzése.

Engedjék meg, hogy Milne-t, illetve Karinthyt idézzem ezzel kapcsolatban: "A baj elõtt egy pillanattal még semmi baj nem volt." Azt hiszem, hogy most a baj elõtt egy pillanattal vagyunk. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage