Soós Gyõzõ Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS GYÕZÕ (MSZP): Köszönöm. Ha jól értettem Latorcai képviselõtársamat, õ azt mondta, hogy állítsuk talpra a rendszert, és a gazdasági folyamatokból induljunk ki. Ez az én olvasatomban vagy nézetemben azt jelenti, hogy a továbbiakban a reálfolyamatokból induljunk ki, és szüntessük meg ezt a pénzügyi szemléletet, ami uralja most a kormányt... (Dr. Latorcai János: Költségvetési pénzügyi szemléletet!)... Költségvetési pénzügyi szemléletet, igen.

Végül is ez egy olyan kritika, amire azt kell mondanom, hogy gazdaságpolitika egy van. Tehát, ha ez a bizonyos költségvetési szemlélet helytelen - ami szerintem is bizonyos szempontból megjelenik a kormány politikájában, és valóban módosítani kell -, de legalább olyan helytelen reálfolyamatok oldaláról megközelíteni a gazdaságpolitikát. A kettõnek valamilyen olyan szerves egységét kell létrehozni - és erre voltak is törekvések az utóbbi idõben, remélem, hogy kormányzati szinten sikerül ezt a kérdést rendezni, és valóban egy egységes gazdaságpolitika mentén haladni.

Ha már szót kértem, akkor a korábbiakban Csépe képviselõtársamnak egy megjegyzésére is nagy örömmel ragálok: ez a kontinuitás kérdése. Örömmel hallottam, megállapította, hogy van kontinuitás a kormányban a Békesi pénzügyminiszter úr által jelzett gazdaságpolitika és a mai gazdaságpolitika között. Csak azt szeretném, hogyha lehetett volna kontinuitás az elõzõ négy év gazdaságpolitikája és a jelenlegi gazdaságpolitika között - mert az lényegesen hasznosabb lett volna az országnak. Sajnos, attól a gazdaságpolitikától el kellett hogy szakadjunk. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage