Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miklós Képviselõ Úr! Tagja voltam a korábbi ciklusban az Országgyûlésnek, és ott nemcsak olyan hozzászólást hallottam szocialista párti képviselõktõl, amik éppen egyensúlyjavító hozzászólások voltak, hanem ezzel ellentéteseket is. De ez egy másik vita, amibe, azt hiszem, nem érdemes belemenni.

Ami a konkrét észrevételt illeti, azt hiszem, vissza kell utasítanunk azt a kormánypárti felfogást, ami lépten-nyomon elõjön az önök hozzászólásaiban, hogy az ellenzék csak és kizárólag egyensúlyrontó gazdaságpolitikai lépéseket javasol. Errõl szó sincs. Már többször elmondtam hozzászólásaimban: itt az ellenzéknek is legalább olyan érdeke az, hogy a fizetési mérleg javuljon, a költségvetési deficit csökkenjen, és ezek lehetõleg ne terheljék az államháztartást.

Ami a lényegi részt illeti: ha két ember mondja ugyanazt, attól az még nem ugyanaz. Nekünk abban van vitánk önökkel, hogy azok az egyensúlyjavító lépések - amiket önök ilyeneknek szánnak - valóban javítják-e az egyensúlyt vagy sem. A mi véleményünk az, hogy ezek nem javítják lényeges mértékben az egyensúlyt, csak elodázzák, újratermelik azokat a problémákat, amelyeket most meg kívánnak oldani. Erre nagyon jó példa volt a hto-utalványrendszer megszüntetése, és nagyon jó példa szerintem a szociális kiadások ügye, ahol a problémákat elodázzák, nem oldják meg. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage