Morvai Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

MORVAI FERENC (MDF): Köszönöm a szót. A Bauer képviselõ úr elõbbi megjegyzését szeretném értelmezni, arra szeretnék reagálni.

Ha jól értettem, azt mondta, hogy a kormány nem tudja, hogyan kell megoldani a gazdaságot - az én értelmezésem szerint.

(9.30)

Hisz azt mondta, hogy nem tudja a kormány megoldani, hogy hogyan is változzon meg a gazdaság; kérdezzük meg a vállalkozókat, majd õk megmondják - ezt mondta az elõbb a képviselõ úr.

Nem tudom, hogy fordítva mûködik-e a gazdaság, mert Magyarországon és mindenütt a világban elõbb jönnek a törvények, amelyek szabályozzák a mûködést a gazdaságban, és a vállalkozóknak azokhoz a törvényekhez alkalmazkodniuk kell. Ha viszont nincs párbeszéd, a visszajelzéseket a törvényekbe a kormány nem építi be, akkor szó sem lehet itt arról, hogy majd a vállalkozók jelzéseit beépítve a törvényekbe, a vállalkozók fogják megmondani, hogy mit kell tenni - hisz õk csak végrehajtják a törvényeket.

Szeretném, ha Bauer úr ezt megmagyarázná számomra, hogy hogyan értette, mert én úgy értettem, hogy a kormány nem tudja, hogy mit kell tenni, és a vállalkozóktól várja a megoldást. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage