Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Csak kapcsolódni szeretnék, és szeretném megerõsíteni Csizmár Gábor képviselõtársamat, aki azt mondta, hogy el kell fogadni egy fejlesztési koncepciót - anélkül nem tudjuk értelmezni a költségvetés valódi tartalmát. Emlékeztetném a Házat arra, hogy közel egy évvel ezelõtt a minisztérium vezetése azt mondta, hogy forradalmi tettet hajtott végre, hiszen elkészült a fejlesztési koncepció, és soha ilyen jövõképe nem volt a közoktatásnak, mint akkor. Azóta ez eltûnt a süllyesztõben - nyilván számos szakmai hibája miatt.

Úgy hiszem, hogy mindaddig nem nagyon tudunk véleményt mondani a költségvetésrõl, a modernizációról... - és nekem kisebb igényem van, mint kormánypárti képviselõtársamnak. Nekem csak az az igényem, hogy a kormány legalább öt napon belül ne hozzon ellentétes intézkedést. Utalnék itt arra, hogy van egy tízosztályos nemzeti alaptantervünk, és azt megelõzõen öt napon belül - vagy öt nap után - hoztunk létre egy olyan közoktatási törvénymódosítást, aminek az volt a célja, hogy megerõsítse a nyolcosztályos általános iskolát.

Tehát azt kérem önöktõl, hogy ezt gondolják végig, mert ma senki nem tudja a közoktatásban, hogy mit is kívánunk - és ez a parlament felelõssége is. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage