Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr, és tisztában vagyok azzal, hogy már csak egy percünk van.

Én szeretnék reagálni államtitkár úr szavára. Nyilvánvaló, hogy a költségvetési törvényben nincsen óraszámemelés, mert a költségvetési törvényben nincsen közoktatási finanszírozás szeptembertõl, mint ahogy már többször elmondtuk. Hiszen ma még nem tudjuk, mit tartalmaz a 3/A melléklet, illetve nem tudjuk, hogy most a minisztérium melyik variánsa lesz érvényben.

A másik pedig: államtitkár úr nem volt itt, amikor Deutsch Tamás képviselõtársunk pontosan megmutatta: szabad azt mondani, hogy jóval több forrás áll rendelkezésre a közoktatás finanszírozásában - de sajnos ez nem igaz. Hiszen a normatívát felhasználási kötelezettség nélkül kapja meg az önkormányzat, egyéb forrásai pedig szûkülnek.

A harmadik kérdés még a tíz másodpercben: államtitkár úrral együtt voltunk azon a vitán, ahol államtitkár úr elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium milyen kötelezõ óraszámemeléseket tervez. Én úgy emlékszem, hogy államtitkár úr szavai, a mostani meg az akkori között jelentõs ellentmondás van. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

(11.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage