Varga Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA LAJOS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Én is a közlekedés témakörében szerettem volna hozzászólni, ugyanakkor idõ hiányában erre már a mai nap folyamán nem fog sor kerülni.

Nagy örömömre szolgált viszont, hogy Ivanics képviselõtársunk a közlekedés kapcsán talált a törvénytervezetben olyan pozitív momentumot is, amelyet kiemelésre méltónak ítélt. Többek között az állam és a MÁV közötti törvény megvalósításában vállalt kötelezettség következetes végigvitelét. Õ úgy említette ezt, hogy a pénzügyi konszolidáció, és úgy említette, mint a tartozások átvállalását. De természetesen ezen kívül lehetne sorolni még azt is, hogy megjelenik a törvénytervezetben, a költségvetésben a pályavasút finanszírozása. Ezenkívül sok-sok olyan tétel mind a vasút, mind a közút tekintetében, amely azt mutatja - említhetném itt a kombinált fuvarozást -, hogy minden pénzügyi nehézség ellenére a kormányzat eltökélt abban, hogy a közlekedés területén érezhetõ elmozdulás legyen egy-egy szegmensben.

Egyetértek képviselõtársammal abban, hogy természetesen ez az elmozdulás messze nem az, amit egyébként a szakemberek, és gondolom, a kormány tagjai is, szükségesnek tartanának. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage