Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, az, amit Szabó Zoltán államtitkár úr magának megenged, a Ház ellenzéki oldalának nem most, hanem már tevékenysége kezdetén feltûnt - az ugyanis számunkra elfogadhatatlan.

Úgy gondolom, az is elfogadhatatlan, hogy bármelyik képviselõtársunk is megengedhetõnek tartsa: akkor, amikor én reagálni kívánok Szabó Zoltán államtitkár úrnak arra az elképesztõ rágalomözönére, amelyet a Független Kisgazdapárttal kapcsolatban magának megengedett... (Derültség a kormánypártok padsoraiban.).., akkor bekiabáljon, és bizottsági elnök létére ilyen privilégiumokat akarjon magának kiharcolni.

Természetesen két perc alatt nem tudok mindenre reagálni. Vissza tudnék kérdezni, hogy ha egyszer valóban úgy van, ahogy említette államtitkár úr, hogy Dornbach Alajos nem pályázott a szóban forgó ügyben, helyes lett volna, ha kitért volna arra is, hogy Dornbach Alajosnéra is vonatkozik-e ugyanez. Mert a házastársi vagyonközösségnél fogva esetleg ez a válasza is államtitkár úrnak nagy érdeklõdésre tarthatott volna számot.

Úgy gondolom, az, hogy ön itt egy felszólalásában a Kisgazdapártot, a parlament alelnökét, a Kisgazdapárt ötvenéves ünnepségsorozatán résztvevõket egyaránt megrágalmazzon, erre egy szóval lehet válaszolni: visszautasítjuk és az államtitkári pozícióhoz méltatlannak tartjuk. Ezért kérjük, hogy a jövõben ehhez tartsa magát.

Az egyebekre pedig késõbb reagálunk, hosszabb idõ alatt. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage