Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azok a problémák, amelyeket Pusztai Erzsébet képviselõtársunk felvetett, a mai frakcióülésünkön minket is behatóan foglalkoztattak. Nem látjuk megnyugtatónak egyrészt a rendelkezésünkre álló idõt ahhoz, hogy megfelelõ minõségû és a problémákat elõbbre vinni képes módosító indítványokkal járuljunk hozzá ennek a jövõ évi költségvetésnek a tervezetéhez és a csatlakozó adótörvényekhez.

Lehetetlen állapotok alakulnak ki akkor, amikor itt ötnapos plenáris ülésen próbálunk elmondani dolgokat, és közben nem marad elegendõ idõ arra, hogy szakmailag megalapozott felkészüléssel segítsük a parlament munkáját. Nem értjük, miként lehetséges az, hogy a kormány most, a pénteki csomagban még kiegészítést küld a költségvetési törvényhez, nem értjük, hogy szerdán mirõl akar tárgyalni, ha az általános vitát már részben kedden a költségvetésrõl lezárjuk, vagy itt a tárgyalások idején lezáródik a személyi jövedelemadóról szóló törvény általános vitája. Csupán a bizottságok fogják érvényesíteni a tárgyalások során kialakult megegyezéseket, bizottsági módosítványok formájában, és az egyéni képviselõknek nem marad módjuk arra, hogy a benyújtott dolgokhoz csatlakozva vagy annak mentén további módosítványokat nyújthassanak be?

A kereszténydemokraták tehát az általános vita lezárását ilyen körülmények között és a tb-költségvetés ismeretének hiányában a parlamenti együttmûködés és demokrácia megcsúfolásának tartják. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage