Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök úr, ígérem önnek, hogy a következõ felszólaló levonja a saját felszólalási idejébõl... (Derültség.)... azt, amivel én túllépem. Tehát ilyen módon az ön ajánlása helyt fog.

Tehát úgy gondolom, hogy elfogadhatatlan az a koncepció, amely szigorítja a költségelszámolás szabályait; teljesen indokolatlan az adóalanyok újabb megterhelése és az az eljárása a törvénynek, hogy aki több helyrõl élvez jövedelmet, annak olyan bonyolulttá teszi az elszámolását, amelyet szinte lehetetlen teljesíteni. Úgy gondolom, hogy valóságos felsõfokú képesítést kell hogy vonjon maga után, hogy ennek eleget tehessen bárki.

A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a személyi jövedelemadó következményeit a kormány nem mérte fel; így az "ugrás a sötétbe", mert nem volt hatáselemzés, nem vizsgálták az inflációs hatást, nem vizsgálták a munkanélküliség-bõvítõ hatását, nem vizsgálták a feketegazdaság gerjesztésére vonatkozó hatását.

A kormányt álláspontunk szerint - és ezzel a gondolattal befejezem, igen tisztelt képviselõtársaim, felszólalásomat - teljesen elvakítja a bevételszerzés lehetõsége. Úgy, mint a buta bikát a vörös posztó ingerli, valahogy így nem látja, hogy a vörös posztó mögött fal van, vagy netántán tüskés drótkerítés, esetleg a gladiátor kinyújtott kardja.

(14.50)

A Független Kisgazdapárt nem engedi, hogy a gladiátor kinyújtott kardjába belerohanjanak, ezért mi nemmel fogunk szavazni. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage