Csóti György Tartalom Elõzõ Következõ

CSÓTI GYÖRGY (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Támogatni kell Katona Ádámot e nemes akciójában; támogatni kell másokat is. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy Cseresznyés Pál több mint öt éve börtönben ül. A magyar kormánynak napirenden kell tartania ezt a kérdést. Mert ha Románia történelmi megbékélésre törekszik, akkor tegyen gesztusokat és engedje szabadon azokat és adjon amnesztiát azoknak, akik nem a demokrácia ellen léptek fel, hanem a kisebbségi magyarság érdekeinek védelmében, vagy közösségi jogainak biztosítása érdekében léptek fel.

És nemcsak Katona Ádám sztrájkol, folytat éhségsztrájkot Romániában, hanem nagyon sokan mások is, például az oktatási törvény ellen Erdélyben. Marosvásárhelyen éppen most indult el egy akció; "Böjt és ima - egynapos akció" - ez a neve -, naponként adják át egymásnak a fiatalok és idõsek ezt az egynapos éhségsztrájkot, hogy tiltakozzanak az oktatási törvény ellen.

Mindez, tisztelt képviselõtársaim, mutatja, hogy milyen hihetetlenül elkeseredett a magyarság Romániában, és hogy mennyire elszánt, hogy nem adja fel azokat a célokat, amelyeket maga elé tûzött. A magyar kormánynak minden eszközzel támogatni kell ezen célok megvalósítását. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage