István József Tartalom Elõzõ Következõ

ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Dobos Krisztinának az iskolák állandó fenyegetettségérõl szóló, napirend elõtti felszólalásával kapcsolatban a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja ezzel a ténnyel kapcsolatban már többször kifejtette a véleményét, és mindig hangsúlyozta, hogy nem szabad, és nem lehet a vidéki kis iskolákat megszûntetni, összevonni, milyen károk keletkeznek abból, hogyha a pedagógusok bizonytalan helyzetbe kerülnek, és állandóan az a fenyegetettség, az a Damoklesz kard lóg fejük felett, hogy esetleg elbocsátják õket. Nem a pedagógusokat kell elbocsátani, hanem úgy kell megszervezni és átszervezni az iskolákat, hogy minden pedagógusnak legyen komoly munkája.

A nemzeti alaptantervvel kapcsolatban pártunknak az a véleménye, és a képviselõ-frakciónak is, hogy a nemzeti alaptantervet a sok-sok átdolgozás után, amelyeknek most már a számát se tudjuk, a tizenegyediknél tart, a kormányzat ugyan elfogadta, de ezt az elfogadott alaptantervet sok tekintetben nem lehet kivitelezni. Nem lehet kivitelezni, megvalósítani elsõsorban anyagi okok miatt, és sok más ok miatt.

Kérjük ezért a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium illetékeseit, hogy az iskolák tekintetében próbálják tõlük telhetõen megteremteni a biztonságot. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage