Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Ezzel a felszólalással kapcsolatban a következõket szeretném rögzíteni:

Ebben az ügyben nekünk azonnal meg kellett volna szakítani a diplomáciai kapcsolatot Nigériával, illetve vissza kellett volna hívni az ott lévõ diplomatáinkat. Ezen nem lehet alkudozni! Egy tömeggyilkosság színre jutása esetén, Európa elhatárolódása esetén a magyar kormány sem gazdasági, sem más szempontokat figyelembe nem vehet.

A külügyi kormányzat megítélésérõl szeretnék elmondani néhány gondolatot. Érdekes módon, amikor én fölelevenítem a trianoni dekrétumot és ezzel kapcsolatban megjegyzéseim vannak, vagy az elszakított területeken élõ kisebbségi magyarok sorsával kapcsolatban hozzászólok, akkor megjegyzéseik vannak, hogy ez nagyon rossz fényt vet ránk, Európa nem szívesen veszi az ilyesmit - tehát én a magyar imázst rontom. Ugyanakkor a napjainkban történt - és nem egy sok-sok évvel ezelõtt történt igazságtalan békeszerzõdéssel kapcsolatban, amellyel kapcsolatban a Kisgazdapárt vagy szerénységem fölszólalt - tömeggyilkosság, az emberi jogok sárba tiprása esetén gazdasági okok, különféle megfontolások miatt nem lép a külügyi kormányzat. Ez szégyent hoz a magyar népre, a magyar társadalomra. Így, azt hiszem, Európa inkább elítél minket, mint az én hozzászólásaim vagy a Kisgazdapárt észrevételei miatt.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage