István József Tartalom Elõzõ Következõ

ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Kedves Képviselõtársaim! Akik beletekintettek a költségvetésbe, minden bizonnyal pontosan és világosan tudják és látják azt, hogy a normatív költségvetés nem egyenlõ az egyházi intézményeknek a költségvetésével.

Én az expozémban, beszédemben kitértem arra, hogy személyenként körülbelül 350 ezer forint a normatív támogatáson felüli költségvetési támogatás a világi intézményeknek. Ezt a különbséget a 80 ezer forintos támogatással szemben az egyházak nem tudják kigazdálkodni. Hátrányos körülmények közé kerülnek: nem tudnak fejlesztéseket végezni, és az intézmények, szertár bõvítését sem tudják elvégezni, és így tovább, folytathatnám még.

Hegyi Gyula képviselõtársam nagyon jól tudja, együtt vagyunk a kisebbségi, emberi jogi és vallásügyi bizottságban, hogy ott hogyan harcolnak a kisebbségek, és milyen igénnyel jöttek a költségvetési támogatás módosításával kapcsolatban. Nem akartam kitérni arra, hogy õk a bizottságban fölvetették, hogy készek külön tárgyalásokat folytatni a Pénzügyminisztériummal, a mûvelõdésügyi minisztériummal s a kormányzati tényezõkkel.

Természetesen ezekrõl a külön tárgyalásokról mi, képviselõk értesítést nem kaptunk, ezért nem kívántam ebbe bekapcsolódni. Nyilvánvalóan a költségvetés módosításakor a kormányzati oldalon fog ez majd jelentkezni.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage