Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót, és elnézést kérek Semjén Zsolt képviselõtársamtól, de elõbb jeleztem.

Teljesen egyetértve Nádori László képviselõ úr javaslataival, azonban szeretném felhívni a figyelmüket az iskolai testnevelésre. A tavalyi év folyamán elfogadtuk, ha nem is jó szívvel, hogy nem folytatódik a tornaterem- építési akció. De akkor ígéretet kaptunk arra, hogy az idei költségvetésben legalább a sportpályák létesítéséhez valamiféle céltámogatás rendelkezésre fog állni. Nem történt meg. Az az igazán nem nagy összeg, az egy lakosra jutó 50 fõs normatíva, ami a sporttámogatásra vonatkozott, szintén eltûnt a költségvetésbõl. És igazán nem hiszem, képviselõtársaim közül bárki is azt gondolhatja, hogy a 21,5 millió forint, amit a felsõoktatási sporttámogatásra elõirányzott a költségvetés, elfogadható.

Az egészséges nevelés kérdésérõl sokat beszéltünk. Sokszor mondtuk, hogy mozogni kell ahhoz, hogy valóban megõrizhessék a gyerekeink és fiataljaink az egészségüket. De hogyan képzelhetõ el, ha nincs tornaterem, mert nagyon sok iskolában csak tornaszoba van, ha most már a felsõoktatási intézmények jelentõs részébõl elküldték a testneveléssel foglalkozó tanárokat, és sokszor a sportpályákat, stadionokat nem tudják nyitva tartani, mert azt jelzik, hogy a költségek olyan magasak, és ezzel meg lehet oldani, hogy valamelyest spóroljon a felsõoktatási intézmény.

Tehát miközben teljesen egyetértek Nádori képviselõ úr javaslataival, aközben arra kérem képviselõtársaimat, hogy az iskolai testnevelésre, illetve a felsõoktatásban folyó testnevelésre és sporttevékenységre is gondoljanak, mert enélkül csak szólam, hogy egészségesebbnek szeretnénk látni az elkövetkezendõ nemzedéket. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage