Szabó György Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ GYÖRGY népjóléti miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Azt hiszem, ha ezzel kapcsolatban büntetés ért valakit - hadd ismételjem meg -, akkor elsõsorban azokat érte, akik visszaéltek korábban a hto-nak gyakorlatilag adómentességével. De nem ezt szerettem volna mondani igazából.

(14.10)

Amit ön javaslatként megfogalmazott, hogy az adótartalmat térítsük vissza a fogyasztóknak, sajnos nem igazán járható mód. Nem azért, mert a pótköltségvetési törvényben a Ház úgy rendelkezett, hogy eleve csak azok kaphatnak visszatérítést, akik szociálisan rászorultak, hanem mert azok az információk, amelyeket a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnokságától szereztünk, azt támasztják alá, hogy igazából nincsenek arra vonatkozóan teljesen egyértelmû, megbízható adatok, hogy kik milyen alapon kaptak a korábbiakban háztartási tüzelõolaj-felhasználási lehetõséget.

Sajnos az egy percem lejárt, ezért nem tudom folytatni. Csak záró- mondatként: éppen ezért egyfajta rászorultsági mérlegelés, amely önkormányzati hatáskörbe utalja a kérdést, sajnos kikerülhetetlen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage