Szabó György Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ GYÖRGY népjóléti miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõ Úr! Én sem mondtam azt, hogy elégséges. Hadd folytassam ott, ahol abbahagytam.

Végül is az 1996. évi költségvetésben egy újabb, bõvülõ ellátás jelenik meg. Nevezetesen: az önkormányzatok a nappali melegedõk számára is kapnak most már majd önkormányzati normatív támogatást, 42 ezer forint/fõ éves mértéken.

Továbbá: mint említettem, tavaly 120 + 227 millió forintot fordított a költségvetés a hajléktalanszállások kialakítására, pályázati formában utaltuk át az önkormányzatoknak. A következõ évi költségvetésben a kormány döntése alapján mintegy 800 millió forint fog erre rendelkezésre állni, tehát több mint háromszorosára bõvül ez az összeg. Emellett minden negyedévben, amikor beáll a hideg szezon, a fûtési szezon, külön férõhelyeket segítünk bérelni az önkormányzatoknál. Ezért ebben a negyedévben is már kiutaltunk 80 millió forintot erre a célra.

És bejött egy új ellátás is - még ezt az egy mondatot engedje meg, tisztelt elnök úr, hogy befejezzem -, nevezetesen: 1995-ben több városban és Budapesten több helyen a hajléktalanok orvosi ellátását is megszerveztük. Súlyos a probléma, foglalkozunk vele, és folyamatosan bõvülõ pénzt szán erre a kormány. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage