Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szándékosan kikerültem a válaszban annak minõsítését, hogy ezek a konkrét lépések szakmailag jók voltak, vagy nem voltak jók. Azt hiszem, ezt nem a pénzügyminiszter úrnak kell megítélnie, de teljesen világos: meg kell vizsgálni, hogy ezek a lépések jók voltak-e, vagy nem voltak jók.

Amirõl ön beszél, azzal már tele van a magyar sajtó is, tehát ezek köztudott dolgok, és az állampolgárok teljes joggal igénylik, hogy ilyenkor az arra illetékes szervezetek nézzék meg, hogy valóban történt-e hiba. Amennyiben történt hiba, akkor, amit lehet, azt meg kell tenni a konkrét ügyben. De általánosítható tanulságok vannak, és igazából erre kellene odafigyelnünk, figyelembe véve azt a sajátos szerepet is, amiben a pénzügyminiszter úr van a tb-vel kapcsolatban; mert kétségkívül beterjeszti a költségvetést, de arra már nincs lehetõsége, hogy egy sorát is módosítsa.

Tehát innentõl kezdve ez egy nagyon sajátos helyzet, amin el kellene gondolkodnunk, s valamit ezzel kapcsolatban, azt hiszem, a tisztelt Háznak együttesen kellene tennie. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage