Gáspár Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! A Világgazdaság címû lap 1995. október 20-i számában megjelent interjú szerint egy magyar-orosz minisztériumközi szerzõdés a magyar-orosz export-import koordinálására és a végrehajtás mûködtetésére magyar részrõl a New York-i székhelyû Hungarian Finance and Trade Corporation-t jelölte ki. A szerzõdést, még államtitkárként, ön írta alá.

Az interjút adó személy Patkó András, aki jelenleg az említett New York-i cég tulajdonosa, a rendszerváltozás elõtt pedig Magyarországon pénzügyminiszter-helyettes volt.

Az interjúban továbbá az is olvasható, hogy a magyar-orosz export-import koordinálására kijelölt New York-i cég, a Hungarian Finance and Trade Corporation moszkvai irodájának vezetõje az ön fia.

Kérdezem miniszter urat, hogy a magyar-orosz export-import magyar részrõl történõ koordinálására milyen meggondolásból jelölt ki a minisztérium egy külföldi céget, és miért éppen az említett New York-i céget jelölte ki.

A kijelölést megelõzõen volt-e pályázat erre vonatkozóan?

Kérdezem továbbá, hogy igaz-e az, hogy az említett New York-i cég moszkvai irodájának vezetõje az ön fia, s ha igen, akkor ezt összegyeztethetõnek tartja-e miniszteri státusával. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage