Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A fõváros XI. kerületi önkormányzata határozatot hozott Dél-Buda közlekedésfejlesztése tárgyában: a közlekedési és környezetvédelmi tárcának részt kell vennie abban az egyeztetésben, amely e tárgyban meg kell hogy történjen a Fõvárosi Közgyûlés és a kerületi önkormányzat között.

Három fontos dolgot emelek ki:

1. Dél-Buda úthálózatának fejlesztési koncepcióját közúti és tömegközlekedési szempontból felül kell vizsgálni.

2. Dél-Buda fejlesztése ne egy-egy nyomvonal túlzott mértékû terhelése alapján történjen, hanem több útszakaszt érintõ hálózati fejlesztéssel.

3. A jóváhagyott tervben szereplõ egyetlen úttal szemben - ez a Szerémi út - szükséges a Duna-parton forgalmi út építése a 6-os fõúthoz csatlakozás céljából, a rakparti út folytatásaként.

Tisztelt Miniszter Úr! A most épülõ út a tervek szerint a Hengermalom út, Albertfalva lakótelepeinek közvetlen közelében haladna el. Az itt lakó kerületi polgárok megnyugtató megoldásra várnak. Milyen védelmet fognak kapni a levegõszennyezõdés és a megnövekvõ zaj ellen? A Duna-parti úttal kapcsolatban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak az az álláspontja, hogy ez a nyomvonal mind zaj-, mind levegõszennyezõdés tekintetében kedvezõbb a tervezett változatnál és nem érint lakóterületet.

Remélem, interpellációm lehetõséget teremt arra, hogy a miniszter úr teljes körû és az újratárgyalás lehetõségét megteremtõ választ adjon. Várom miniszter úr válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage