Nádori László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ): Államtitkár úr, elfogadom a válaszát, két megjegyzéssel.

Az egyik: ön feleslegességrõl, értelmetlenségrõl beszélt a reggeli tornával kapcsolatban.

(16.10)

Attól függ, hogy hogyan vezetik a reggeli tornát. (Közbeszólás: Úgy van!). Ez nem egy új találmány, nem is porosz hagyomány, bár Clausewitz a háborúról szóló nagy mûvében írt errõl, azonban a gyarmattartó hadseregek (Közbeszólás.)...igen, az angol és a francia nagy hadseregek mindenhol alkalmazták a reggeli fizikai képzést. Nem megyek olyan messze, az amerikai hadseregben a reggeli futást - most aerobic néven ismerjük - bevezették. Kenneth Cooper húsz éven keresztül vizsgálta ennek a hatását és azt tartotta, hogy a reggeli futás az oxigénfelvevõ, -szállító és -felhasználó képességet a legkedvezõbben fejleszti. (Közbeszólások: Úgy van!)

A hadseregben a nyolcvanas évek közepén végeztek ilyen felmérést a vezérkari csoportfõnök utasítására, és annak is nagyon pozitív volt az eredménye. Én javaslom, hogy a honvédség ezt a kanditátusi disszertációt vegye elõ és nézze meg.

Végül nagyon köszönöm a felajánlást. Én nagyon szívesen megismerkednék a honvédség testnevelési programjával, még inkább megnézném azt is, hogy a valóságban hogyan hajtják végre. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage