Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 253 igen szavazattal, 6 ellenszavazat mellett és 30 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a közúti közlekedésrõl szóló 1988. évi I. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát T/1641. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 285 igen szavazattal, 3 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény, valamint a gyógyszertárak létesítésérõl és mûködésük egyes szabályairól szóló 1994. évi LIV. törvény, továbbá a Munka Törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatát T/1644. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 261 igen szavazattal, 33 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló 1994. évi CIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát T/1646. számon. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 254 igen szavazattal, 26 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány három, már korábban benyújtott elõterjesztésére sürgõs tárgyalást kért. A Házszabály 46. §-ának (3) bekezdése alapján mindhárom törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételéhez a jelen levõ képviselõk kétharmadának igenlõ szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 igen szavazattal, 11 ellenszavazat és 23 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a katonai és rendvédelmi felsõoktatási intézmények vezetõinek, oktatóinak és hallgatóinak jogairól szóló törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 260 igen szavazat, 18 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 261 igen szavazattal, 20 ellenszavazat és 22 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Kis Gyula, MDF, dr. Surján László, KDNP, és Selmeczi Gabriella, Fidesz, képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kértek az Egészségbiztosítási Önkormányzat és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár gazdálkodását vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslatukra. Emlékeztetem Önöket, hogy az önálló indítvány a Házszabály 36. §-ának (2) bekezdése alapján az Országgyûlés tárgysorozatába került.

Kérdezem az elõterjesztõket, ki kívánja a sürgõsséget két perc idõtartamban indokolni? (Dr. Kis Gyula jelentkezik.) Megadom a szót dr. Kis Gyula képviselõ úrnak, MDF.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage