Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 191 igen szavazattal, 69 ellenszavazat és 43 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta. (Folyamatos zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vámjogról, a vámeljárásjogról, valamint a vámigazgatásról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. A törvényjavaslatot T/1300. számon, az egységes javaslatot pedig T/1300/219. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ, illetve az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be és ezekrõl ajánlást készített T/1300/222. számon.

Megkérdezem dr. Hack Pétert, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e a bizottság ajánlását szóban kiegészíteni. (Dr. Hack Péter: Nem.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Már volt szerencsém képviselõtársaimat tájékoztatni, hogy minden szó felhallatszik ide a pulpitusra. Tehát ha politikai egyezkedés vagy bármi más folyik tisztelt képviselõtársaim között, azon túl, hogy bennünket itt zavar, mindent hallunk is. (Általános derültség.) Legalább erre tekintettel kérném, hogy képviselõtársaim halkabban beszélgessenek.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan? (Nem jelentkezik senki.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem Akar László államtitkár urat, kíván-e felszólalni? (Akar László: Igen. - Közbeszólások jobbról: Nem!) Igen, megadom a szót Akar László államtitkár úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage