Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Ennek nincs akadálya, csak megkérdezem, hogy a 10. és a 22. pontról lehet-e együtt szavazni. (Gaál Gyula: Igen.)

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadva Gaál Gyula képviselõ úr javaslatát, tehát az ajánlás 10. és 22. pontját teszem fel szavazásra, amelyet az elõbb ismertetetteknek megfelelõen a költségvetési és a gazdasági bizottság nem támogat. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 94 igen, 179 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Most tehát a kiegészítõ ajánlás 1., 2., 3., 10. és 11. pontjait teszem fel szavazásra. E pontokat sem támogatja a költségvetési és a gazdasági bizottság. Kérdezem, hogy az Országgyûlés támogatja-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 128 igen szavazattal, 148 ellenében és 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Most Keller László javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 26. pontja szerint, amelyet a gazdasági, a költségvetési, a mezõgazdasági és az önkormányzati bizottság támogat és az elõterjesztõ ugyancsak támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 181 igen szavazattal, 91 ellenszavazat és 29 tartózkodás mellett elfogadta.

Az ajánlás 9. pontjában Keller László a törvényjavaslat 9. §-a módosítását kezdeményezi. (Keller László: Visszavonom!) Visszavonta.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végéhez értünk. Megkérdezem képviselõtársaimat, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl nem szavaztunk, pedig kellett volna. Farkas Gabriellának... (Közbeszólások az MDF padsoraiból: Tévedés!)... nincs ilyen észrevétele. (Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/1640. számon határozati javaslatot nyújtott be dr. Haller Zoltán képviselõtársunk, MSZP, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a legfõbb ügyész megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés dr. Haller Zoltán országgyûlési képviselõ... (Folyamatos zaj.)... mentelmi jogát függessze fel.

Megadom a szót dr. Isépy Tamásnak, a mentelmi bizottság alelnökének, a bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage