Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak nagyon röviden szeretnék reflektálni Farkas képviselõtársam felszólalására. Abban az ellenzék semmiképpen nem fog szerepet vállalni, kedves képviselõtársam, hogy a magyar társadalmat, amely már így is megosztott, megosszuk az önök elve szerint bérbõl, fizetésbõl élõkre és vállalkozókra. Kifejtettem, és változatlanul az az aggályom, hogy jelen pillanatban olyan politikai szándék született ezzel a törvénymódosítással vagy csomaggal, hogy megosszák a magyar társadalmat bérbõl és fizetésbõl élõkre és vállalkozókra. Ez ellen tiltakozom, s ebben az ellenzék semmilyen szerepet nem hajlandó játszani.

Ami pedig a becslést illeti, álláspontunk változatlanul az, hogy nem szolgálja a vállalkozók érdekét, és természetesen nem fogja elõsegíteni azt, hogy az egyéni vállalkozó továbbra is alkalmazottat foglalkoztasson, ezt sem szabad elfelejteni. És talán még arról sem szabadna megfeledkezni, kedves Farkas képviselõtársam, hogy annak a hétszáz- vagy nyolcszázezer, vagy nem is tudom mennyi vállalkozónak 36 vagy 38 százaléka nyugdíjas, és a nyugdíj mellett fejti ki tevékenységét. Képviselõtársaim, nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy ha azokat az adóterheket - amelyekkel méltóztatnak növelni és elviselhetetlenné tenni jövõre a vállalkozók helyzetét - be tetszenek vezetni és el fognak fogadni, ami felõl nincsenek kétségeim, akkor az a 36 vagy 38 százalék nyugdíjas bizony abba fogja hagyni ezt a tevékenységét.

S még valami: a vállalkozó, a tisztességes vállalkozó mondjuk 10-éig még a villanyra valót sem keresi meg, 15-én kezd talán saját magának keresni, alkalmazottat foglalkoztat, 16-18 órát dolgozik, ezt sem szabad elfelejteni akkor, amikor pálcát törünk a tisztességes vállalkozók felett. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage