Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Önök bizonyára emlékeznek arra, hogy a gazdasági kamarákról szóló törvény úgy rendelkezett, hogy a "kamara" szót a jövõben csak olyan testület használhatja, amely törvény alapján jött létre, tehát törvényes keretek között mûködõ köztestületrõl van szó. A gazdasági kamarákról szóló törvény egy idõpontot jelölt meg ezen átalakulás lebonyolítására.

Öt olyan szervezet, amely jelenleg egyesületként mûködik és egyesületként alakult és nevében a "kamara" szó szerepel és mind az alkalmazott mûvészetek kategóriájába tartoznak, elindította már 1994 folyamán a kamarává való átalakulását. Az elkészült törvénytervezetet az elõzõ kormány, mint minden más be nem fejezett törvényt, visszavonta, és azóta ez a kérdés tulajdonképpen nem jutott nyugvópontra.

1995. december 31-e olyan közel van már, hogy az Országgyûlésnek nem lesz módja ebben a kérdésben dönteni. Rövidke kis módosító indítványomban, amely törvénytervezet formáját ölti, arra teszek javaslatot, hogy ez a határidõ megfelelõ körülmények között kitolódjék és a kérdés megnyugtató rendezésére a tisztelt Háznak ideje legyen. Ehhez kérem támogatásukat. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage