Farkas Imre Tartalom Elõzõ Következõ

FARKAS IMRE (MSZP): Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! Bármilyen furcsa is, az eddig elhangzottakkal szemben nekem most is az a véleményem, amit az általános vitában is elmondtam, hogy a 60. § (3) bekezdés b) pontjára vonatkozó rész az én szememben továbbra is egy értelmes ötlet, ami azonban teljes egészében kidolgozatlan.

(20.50)

Ezért nem teljesen értem és meglehetõsen szomorú vagyok amiatt, hogy az eddig elhangzottak erre vonatkozóan akár kormányzati, akár ellenzéki oldalról a kipoentírozást választották. Azt hiszem, kormánypárti oldalról ehelyett egészen mást kellett volna tennünk. Ugyanakkor nagyon szomorú vagyok a kormány álláspontja miatt is, amiatt, hogy nem változtat, illetve nem mondja meg, milyen változtatást tervez ezen a téren. Az általános vita megkezdésétõl, a vezérszónoklatokon át, az általános vita teljes lefolytatása során látszott, hogy az ellenzéki képviselõk nagyon vehemensen fogalmazzák meg ellenérzéseiket, és kormánypárti oldalról is nagyon sok a kifogás. Nem szerencsés, hogy az elõterjesztõ képviselõje nem tanúsít semmi szándékot arra, hogy változtasson, illetve nem mondja meg, hova akar elmozdulni. Ezért én nagyon szerencsétlennek tartom, hogy a vita mostani szakaszában azok a gondolatok jönnek elõ, amik már az általános vitában is elhangzottak.

Szerintem már nem lenne szabad arról beszélnünk, hogy a kamaráknak mi ebben a szerepe, mert az általános vitában errõl szó volt. Nem lenne szabad felmerülnie annak, hogy a Pénzügyminisztérium mit fog tenni ebben. Nem szabadna felmerülnie annak, hogy mi lesz a fõállással, kiegészítõ tevékenységgel, mellékállásokkal, hogy lesz az ország különbözõ régióiban ez a lépés, és hogyan lesz ez a különbözõ ágakban. Ezt már mindenképpen meg kellett volna gondolnunk. Akkor lett volna már egy kiérlelt javaslat az általános vitában és azt vehettük volna további bonckés alá. Nyilván erre már nincs lehetõség, de én még mindig azt kérem a kormánytól, illetve döntõen a kormánypárti képviselõktõl és az ellenzékiektõl is, hogy tegyünk lépéseket, hogy ezt az egyébként értelmes gondolatot értelmes javaslattá formáljuk ebben a törvényben. Úgy érzem, akkor járunk el helyesen, ha ezt megtesszük, és nem akkor, ha azt hangsúlyozzuk, hogy egyébként mindannyian korlátozni szeretnénk a feketegazdaságot. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage