Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR, a szociális és egészségügyi bizottság kisebbségének elõadója: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Mint az Országgyûlés elõtt ismeretes, a családi pótlékról és a családok támogatásáról szóló 1990. évi XXV. törvény módosításáról, valamint a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló 1995. évi XLVIII. törvény egyes rendelkezéseinek hatálybalépésérõl rendelkezõ T/1605. számú törvényjavaslat olyan korábbi változat helyébe lépett, amelyet az Alkotmánybíróság számos részletében nem fogadott el.

A szociális és egészségügyi bizottság kisebbségi véleménye szerint nem biztos, hogy a törvénytervezet ma már teljes egészében megfelel az alkotmánybírósági döntéseknek. A Népjóléti Minisztérium illetékese szerint a kormány, amikor döntött a törvényjavaslat benyújtásáról, azt legjobb tudása szerint megfelelõnek találta, különös tekintettel a három alkotmánybírósági döntésre.

A kisebbségi vélemény aggályosnak tartja még, hogy a gyermekeiket egyedül nevelõk, illetve a fogyatékos gyerekek preferenciáit illetõ kérdések megoldatlanok. Nem megnyugtató az a tény, hogy a fogyatékos gyermekek, illetve a gyermeküket egyedül nevelõ szülõk további preferenciáinak forrásoldala állítólag még nem áll rendelkezésre.

Azt hiszem, itt hosszabb parlamenti vita veszi kezdetét, amely csatlakozik majd ahhoz a kérdéskörhöz, amely általában az egészségkárosodással együtt élõ emberek szociális támogatását illeti. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage