Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony.

Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Kiss József Képviselõtársam! Valóban igaza van képviselõtársamnak, nem a teljes magyar társadalmat fordította szembe a kormánnyal ez az elképzelése a kormánynak. De a kormány egész politikája - a jelenlegi népszerûségi mutatók tükrében - azt mutatja, hogy ez a kormányzat szembekerült a teljes magyar társadalommal. Szembekerült az alkalmazottakkal, a bérbõl és fizetésbõl élõkkel, a közalkalmazottakkal, a köztisztviselõkkel, a rendõrökkel, a mozdonyvezetõkkel, a villamosipari mûvek dolgozóival, és sorolhatnám még az összes foglalkozási ágat, amelyeknek dolgozói most már hetente ide, a Kossuth térre járnak tüntetni a kormányzat politikája ellen.

(12.30)

Nem volt még olyan magyar pénzügyminiszter, akinek olyan lenne a népszerûségi mutatója - olyan alacsony természetesen -, mint Bokros Lajos úré. És nem volt a kormány megítélése sem olyan rossz, a korábbi idõszakban sem, mint amilyen a jelenlegi kormány megítélése. El kellene gondolkodni, igen tisztelt kormánypárti képviselõtársaim, hogy miért van ez. Megint azt mondjuk majd, hogy a nép buta, nem érti meg az üdvözítõ törekvéseket; ahogy Hegyi képviselõtársam mondta, logikájuk nem egyezik meg a pénzügyi kormányzat logikájával. Hát valóban nem egyezik meg.

Azt viszont szeretném nagyon élesen megfogalmazni, hogy ebben a törvényjavaslatban nem arról van szó, hogy a gazdagok ne kapjanak családi pótlékot. Mert hogyha az egy fõre esõ jövedelem 19 500 forint, és képviselõtársaim azt mondják, hogy Magyarországon ez a személy gazdagnak számít, én azt hiszem, hogy nem a jelenlegi Magyarországon vannak, nincsenek gyermekeik, nem tudják, hogy mennyibe kerül a joghurt, a tej, az iskolai ellátás, a tanszer és egyebek. A családi pótlék, rendeltetésénél fogva, a gyermek jobb életkörülmények közé helyezését szolgálja, akár 19 500 forint alatt van az egy fõre jutó jövedelem, de még 25 000 forint esetén is, azt hiszem, indokolt lenne Kis Gyula képviselõtársam szavait megfogadni és visszavonni ezt a javaslatot minél hamarabb. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage