Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Köszönöm szépen. Képviselõ asszonynak csak szeretném mutatni, hogy miben különbözik például a Magyar Közlönytõl az a kiadvány, amit a kezemben lát. (A miniszter mutatja a nemzeti alaptantervet.)

Talán sejthetõ, hogy a Magyar Közlönylönyben se térkép, se sok minden más nincs benne, ami a nemzeti alaptantervben meg kell hogy jelenjen, tehát szükség van erre a kiadványra. Ez az egyik.

A másik, a képviselõ asszony kissé ízetlen megjegyzéseire nem kívánok különösebben reagálni. Én úgy gondolom, képviselõ asszony, és ezt elmondtam már többször ezzel az üggyel kapcsolatban is, hogy amikor a pedagógus demonstráció idején én Indiában voltam, az egy olyan hivatalos út volt, amely ugyanúgy a munkaköri kötelességemhez tartozik, mint bármi más, mert egy távoli országban Magyarországot és a magyar kultúrát képviseltem. És én erre büszke is vagyok, mert úgy gondolom, hogy van keresni valónk ott, ahol egyébként kulturális nagyhatalomnak számítunk többek között.

(14.10)

És a képviselõ asszonynak a figyelmét arra is felhívnám, hogy a petíció, amit egyébként itt a tüntetõk átadtak, az bizony az országgyûlési képviselõkhöz szólt, képviselõ asszonyhoz is. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage