Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnöknõ! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Tulajdonképpen egy rendkívül kínos vagy kellemetlen ügyben teszem fel az azonnali kérdésemet, de úgy gondolom, hogy könnyítek önöknek, hogyha világossá tudjuk tenni ezt a kérdést. Hiszen azt hiszem, kár rongálni könnyen elkerülhetõ lépésekkel a kormány reputációját - úgyis elég, több sebbõl vérzik a kormány. Azt hiszem, hogy fel kell hívni erre a jelenségre a figyelmet.

Bizonyára feltûnt önnek, hogy a kormány kultuszminisztere rendszeresen nincs abban a helyzetben az országban, amikor az õ tárcáját alapvetõen érintõ kérdések, súlyos kérdések vannak a parlament vagy a kormány napirendjén. Hogyha egyszer-kétszer fordul elõ ez, akkor nyilván lehet különbözõ eseti okokra hivatkozni, de amikor ez sorozatban fordul elõ, akkor fel kell tenni azt a kérdést, hogy igazából mi ennek az oka. Miért nem lehet úgy szervezni ezeket az utazásokat vagy szabadságolásokat, hogy a miniszter úr tudja képviselni a tárcájának és a területének az érdekeit, akkor, amikor képviselni kell - nevezetesen: amikor a sorsdöntõ kérdések vannak napirenden az õ tárcáját és az õ területét illetõen.

Azt hiszem, hogyha kis szervezéssel ezt a kérdést meg tudnák oldani, akkor elkerülhetõ lenne az, hogy a miniszter úr reputációja a közvélemény elõtt tovább csökkenjen, ami a jelen helyzetben, azt gondolom, mindenképpen szükséges lépés.

Tehát azt kérdezem, mi annak az oka, hogy ez a jelenség most már sorozatban fordul elõ, és hogy nem lehet-e valamilyen módon úgy szervezni ezeket az utazásokat, hogy az önök reputációja ne sérüljön tovább. Köszönöm. Várom válaszát. (Szórványos taps a Fidesz, derültség az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage