Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Tisztelt Miniszter Úr! Az elõzõ 40 évben itt éltem, ebben az országban, és furcsa módon hozzám eljutottak a politikai viccek. Remélem azért, hogy ettõl nem fosztották meg miniszter urat annak idején, annak ellenére, hogy ehhez, azt hiszem, nem kellett sem párttagnak, sem vezetõnek lenni. Ez csak reakció arra, amit a viccre mondott.

A másik része a kérdésnek az idõtáv problémája. Pontosan ezzel van nekem is gondom, hiszen az anyaghoz csatolt vezetõi összefoglaló hosszú távú célok megfogalmazásáról beszél, és az anyag ebbõl a szempontból eléggé értékelhetetlennek tûnik.

A 3. oldalon például azt mondja, hogy a következõ évtizedben; a 4. oldalban három évre utal; a 33. oldalon hosszú távú folyamatokról beszél; a 103. oldalon hároméves periódusról. Tehát tulajdonképpen nem igazán válik szét, hogy mekkora idõszakra szóló program akar ez lenni. Mert ha a hosszú távú elemeit vesszük, akkor a célszerûség egy parlamenti vita megtartása mellett szól, hiszen egy másik kormánynak kell majd lefolytatnia, vagy folytatnia ezt a végrehajtást. Ha rövidebb távra nézzük, akkor is fontos, azt hiszem, a parlamenti vita, hiszen maga az anyag mondja a 12. oldalán, hogy a modernizációs stratégia sikerének feltétele a társadalmi támogatás, és én azt hiszem, hogy a közvélemény-kutatások mostanában arra utalnak, hogy a társadalmi támogatást tudná a kormánykoalíció fokozni. Köszönöm szépen. A választ nem tudom elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage