Szász Domokos Tartalom Elõzõ Következõ

SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Köszönöm, elnöknõ. Pár szót azért hadd mondjak. Muszáj volt Sepsey Tamásra hivatkoznom, hiszen az az esemény váltotta ki az interpellációt, miszerint abban az interpellációban szerepelt valami. Egyáltalán nem megszólítani kívántam, bárki szólalt volna föl akkor, az ügy ügy maradt volna.

Annyit szeretnék még mondani, hogy a keresetben való hivatkozás a '87. évi I. törvény 12. § (3) és (6) bekezdésére hivatkozik, kifelejti a (4) bekezdést, ami a kettõ között van és amely az indokolt kivételeket tartalmazza, és az indokolt kivételek között pontosan ez az eset van benne. Természetesen nem vonom kétségbe államügyész úr jogát, hogy a keresetet indítsa, minden jogszerû volt, remélem, hogy nem állítottam semmi olyat, ami a jogszerûtlenségre vonatkozott volna. Én azt állítom, hogy téves jogi hivatkozással most valamiféleképpen meghiúsul olyasmi, ami Óbudának nagyon kellemes lett volna. Nem tételezem fel, hogy akarattal hibásan a jogi értelmezésben hibát követnének el, nyilvánvalóan vétlen, majd a bíróság eldönti, tudomásom szerint december 12-én. Viszont az elhúzódó bírósági eljárás igencsak kárt okozhat.

Tekintettel arra, hogy a kérdésem inkább csak arra irányult, hogy fölhívjam a figyelmet erre az ügyre, amely elég sok embernek sok kárt okoz, elfogadom a legfõbb ügyész válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage