Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Az ön válasza korrekt volt a tekintetben, hogy a saját, illetve minisztériuma álláspontját tulajdonképpen korrekten ismertette. De néhány tévedésre kénytelen vagyok rámutatni. Nem tudom, hogy az ügyvédek a nonprofit szférába tartoznak-e, és úgy tudom, hogy önálló kamarával rendelkeznek. Nem tudom, hogy a gyógyszerészet területén lecsapódó haszon nonprofit kategóriának tekinthetõ-e, mert azt hiszem, hogy nem olyan kis pénzrõl van szó, ami ebbe a fogalomkörbe berakható.

Hasonlóképpen igaz, hogy mûvészeti ágnak tekinthetõ nagyon sok minden, amirõl itt most szó van - egy restaurátori tevékenység, egy fényképészet, egy alkalmazott grafika -, de azért ezt egyértelmûen összekötni a nonprofittörvénnyel, szakmailag elfogadhatatlan.

Van aztán még egy szempont: ezek a kamarák, igaz, hogy nem európai uniós elõírás alapján, de minden európai uniós országban mûködnek, és a rendelkezésükre álló jogosítványok kiszorítják a magyar mûvészeket az ottani területrõl. Ezzel szemben az ön által említett Török András helyettes államtitkár úr avval utasította el a kamarák kérését: "Az említetteken túlmenõen semmiképpen nem értek egyet - írja - olyan szabályozással, amely a verseny, az árumozgás korlátozásával, a külföldi mûvészek tevékenységi lehetõségeinek szûkítésével jár együtt."

Hát errõl van szó, tisztelt Ház! Ne fogadják el a választ! Én elfogadni nem tudom. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage