Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Nemmel szavazott.

Kihirdetem a határozatot: az Országgyûlés 121 nem szavazattal, 122 igen szavazattal szemben és 39 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot nem vette tárgysorozatba. (Szórványos taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta egyes törvényeknek a Munkaerõ-piaci Alap létrehozásával kapcsolatos módosítása tárgyában törvényjavaslatát T/1679. számon. A sürgõsség tekintetében kell határoznunk. Kérdezem, egyetért-e az Országgyûlés a sürgõs tárgyalásbavétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 211 igen szavazattal, 72 ellenszavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1299. számon, az egységes javaslatot pedig T/1299/38. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, így a zárószavazás egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 207 igen szavazattal, 83 ellenében, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. Senki nem jelentkezett szólásra. Így át tudunk térni következõ napirendi pontunkra.

Tisztelt Ház! Soron következik a magyar energia ... Bocsánat. (Az Országgyûlés fõtitkár-helyettesével konzultál.) Tévedtünk. Más következik. Mégpedig az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat módosító javaslatai feletti határozathozatal. Az elõterjesztést T/1543. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/1543/54., 68. és 72. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem Akar László pénzügyi államtitkár urat, kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni. Megadom a szót.

Képviselõtársaim! Nagyobb csendet, nagyobb figyelmet kérek! (Folyamatos zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage