Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Valójában frakcióvezetõi lelkiismeret-furdalásom van, hogy a bíróságok ügyét országosabb jelenõségûnek tartottam, mint az MSZP kongresszusát. Ezért elnézést kérek. De teljesen ellenzéki figyelemmel kísértem és egy mondat ragadott meg benne: "Kiutat ígértünk, de eltévedtünk". Úgy érzem, hogy Miskolc ugyanezt mondta, kiutat ígért, de a tévedés tovább tart.

Most a lemondásokkal kapcsolatban nem humorizálni akarok, de úgy érzem, hogy megtaláltam a lemondások okát. A munkaügyi miniszter asszony lemondott és a népszerûségi mutatója félelmetesen megugrott. Nyilvánvalóan az irigység késztette a további lemondókat, hátha sikerül õt követni. (Derültség. - Taps az ellenzék padsoraiból. - Szili Sándor: Mondjatok le ti is!)

Ami pedig az Alkotmánybírósággal kapcsolatos vitát illeti, három megoldás van rá. Módosítani kell az alkotmányt, de ez nem megy, mert moratórium van. Meg kell szüntetni az Alkotmánybíróságot, de ez nem jó, mert a jogállamiságot veszélyezteti. Uraim, marad a harmadik módszer! Az alkotmánynak megfelelõ törvényjavaslatokat kell benyújtani. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage