Büky Dorottya Tartalom Elõzõ Következõ

BÜKY DOROTTYA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az önök elõtt fekvõ indítvány a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény 79. §-ára vonatkozik. Itt egy évszám szerepel: 1995 - ezt szeretnénk 1996-ra változtatni.

Az indítvány látszólag formai: itt egy határidõ kitolásáról van szó. Azonban az érintett alkalmazott és autonóm mûvészeti kamarák, illetve az érintett minisztériumok bevonásával szervezett érdekegyeztetõ megbeszélésen egyértelmûvé vált: a résztvevõk úgy ítélik meg, hogy egy le nem futott vitáról van szó, amelynek még bármilyen kimenetele lehet, s ezért szeretnénk ezt a határidõt - amely egyébként a kamarai elnevezés használatát tiltja meg december 31-ével - kitolni egy évvel.

Úgy ítéljük meg, ez az egy év elegendõ ahhoz, hogy újra tárgyalják az érintettek ezeket a kérdéseket, az álláspontjukat adott esetben módosítsák, és bármilyen más irányba is elmehetnek még a dolgok. Tehát azt gondoljuk, erre az egy évre feltétlen szüksége van a kormánynak is, illetve az érintett szervezeteknek is.

Egyébként ellenzéki képviselõtársaim is ezeken a megbeszéléseken e tekintetben nyilatkoztak, úgyhogy azt remélem, nem lesz probléma a napirendretûzéssel.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage