Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Néhány dologra szeretnék reflektálni. Szinte minden ellenzéki képviselõtársam felvetette, hogy hiányzik a hatásvizsgálat. Bizony, nagyon sok módosító indítványt tárgyalt meg a költségvetési bizottság, több mint hétszáz módosító indítványt. Ebbõl nagyon sok ellenzéki képviselõtársunktól származott.

Meg kell mondjam, sajnos egyetlenegy hatásvizsgálattal nem találkoztam a költségvetési bizottság ülésén, és mivel Szilágyiné Császár Terézia képviselõ asszony több javaslatot tett, hogy a miniszterek fizetését mikor kellene kifizetni, a kormánypárti képviselõk fizetését mikor kellene kifizetni, a javaslatsorba - azt hiszem - fel kellene venni az ellenzéki képviselõk fizetését is.

Varga Mihály képviselõtársam szóvá tette, mennyire zordan bántunk, mi, kormánypárti képviselõk az ellenzéki módosító javaslatokkal. Szeretném felhívni tisztelt figyelmét képviselõ úrnak, nézze meg például a költségvetési bizottság ülésének jegyzõkönyvét. Itt döntõ részben az ellenzéki képviselõk módosító indítványait egyhangúlag vetette el a bizottság.

S még szintén képviselõ úrnak a felvetésével, a hto.-val kapcsolatban szeretnék néhány mondatot mondani. Valóban, a Fidesz is módosító javaslatot tett, de önmagában kevés az, hogy egy összeget hozzárendelünk hto.-támogatás címén a költségvetéshez. A mi módosító indítványunk az igénybevétel feltételeit is megfogalmazza, és ez a döntõ, megítélésem szerint. Hiszen ha ezt meg tudtuk volna tenni a pótköltségvetésben, akkor nem lett volna a hto- val kapcsolatos, utóbbi idõben most már szerencsére csillapodni látszó mizéria. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage