Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az elõttem szóló két kormánypárti képviselõ úr által elmondottakra szeretnék néhány szóban reagálni, mert úgy érzem: vagy nem figyeltek a vita során, vagy szándékosan csúsztatnak.

Garay képviselõtársunk azt mondja, tulajdonképpen az ellenzék is kvázi támogatja a stabilizációs csomagot, mert most olyan lépéseket kifogásol, amelyek csökkentik a stabilizációs csomagnak nevezett lépéssorozat hatását.

Szó sincs errõl, tisztelt Ház. A vita során számtalanszor elmondtuk azt, hogy mire volna szükségünk véleményünk szerint stabilizációs lépések helyett. Amit Garay képviselõtársunk rajtunk számon kér, az egy tartalmatlan, értelmetlen szembeállítás. Õ azt kéri rajtunk számon, amit sosem mondtunk. Mi sosem mondtunk olyat vagy nem mondtuk azt, hogy a közalkalmazotti bérrendezésre nincs szükség. Igenis, szükség van rá.

Mi azt kifogásoljuk, hogy erre a célra milyen forráselvonás történik a költségvetési módosítócsomagban. Mi azt kifogásoljuk, és én is azt mondtam el, hogy ma pont azokat a célokat vágják keresztbe ezekkel a módosításokkal, amelyek valamilyen szempontból azért kitörési pontot jelenthetnek ebben a költségvetésben, vagy amelyek bizonyos szempontból a gazdasági növekedés fenntarthatóságát segítik elõ. A két dolog, azt hiszem, nincs egymással azonos hullámhosszon. Az, amit ön elmondott és az, amit én mondtam el.

Keller László felvetésére annyit szeretnék csak elmondani, valóban, mi is benyújtottunk egy módosító indítványt a hto-val fûtõk kompenzációjára. Ebben azonban megneveztük azt is, hogy ezt honnan kívánjuk biztosítani. S érdekes módon e módosítócsomagnak a bevételi része megjelent a kormány módosítócsomagjában is. Hiszen ha valaki megnézi ezt a módosítócsomagot, akkor azt látja, mintegy 20 milliárdos értékben az áfa, a fogyasztási adó, a lakossági illetékbevételek növelésével kívánja a kormány a forrásokat elõteremteni. Én tehát azt hiszem, hogy itt a kormány járt el farizeus módon, mert átvéve az ellenzéki indítvány lényegét, azt saját képviselõi által nyújtotta be. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage