Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Én csak egy kétperces reagálásra merészelek vállalkozni ebben a pillanatban, ami megerõsíti azt, amit Garay képviselõtársunktól az imént hallottunk.

Tényleg, hallgatva ma ellenzéki képviselõtársaimat, csak azt tudom bánni, hogy ezt nem két héttel ezelõtt mondták el, hogy milyen jó volt ez a költségvetés mindaddig, amíg Keller és Soós képviselõtársaink a maguk módosító indítványát be nem nyújtották, mert ez a módosító indítvány most egyszerre mindent tönkretesz, ami kíváló volt ebben a költségvetésben mostanáig. Most mennyi baj van vele, hallottuk, mármint a módosító indítvánnyal, hallottuk Varga Mihálytól. (Varga Mihály: Ezt javasoljátok ti is!)

Ugyanis Varga Mihály és mások is elmondták azt, hogy mi mindentõl vesznek el pénzt avégett, hogy azokat a célokat, nevezetesen béremelés stb., stb., amiket a költségvetési vitában az ellenzéki képviselõk végig szorgalmaztak, megvalósítsa. Most azt mondja, hogy igen, ezeket meg kell valósítani, de nem abból, amibõl javasolják, nem úgy, hogy máshonnan elvesznek, hanem... Hogy a "hanem" után mi következik, ezt sem ma nem tudtuk meg, sem az egész költségvetési vita korábbi napjaiban nem tudtuk meg. (Sasvári Szilárd: Elhagytad a rádiót.) Tessék! (Sasvári Szilárd: Elhagytad a rádiót.) Nem hagytam el a rádiót. Pontosan tudom, hogy a Fidesz további adóbevételeket javasol módosító indítványaiban, és ezzel kívánja emelni az adóterheket a gazdaságban. (Dr. Kövér László: Szó sincs róla!) Azt gondolom, hogy nem tud alternatív megoldást nyújtani az ellenzék. (Varga Mihály: Ezt javasoljátok ti is.) A szabaddemokraták nem javasoltak egyelõre ilyesmit. (Zaj.) Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage