Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen. Tudom, hogy már csak másfél percünk maradt. Isten õrizz, hogy valaki is azt mondja nekem vagy azt fogja rám, hogy a közalkalmazottak és az egészségügyi dolgozók béremelését nem szeretném támogatni, mondjuk, az inflációt követõ mértékben. Boldogan nyomnám meg az "igen" gombot. De ha ezen rétegeknél jogos az elvárás - és én örülök neki, ha harcolunk érte, hogy kövesse -, akkor azt gondolom, hogy a nyugdíjasoknál, a gyermeket vállaló családoknál a reálérték megõrzése és az infláció követése legalább olyan jogos elvárás lehetne.

Mindannyian tudjuk, hogy a gyermeket vállaló családok jövedelmi viszonyai valószínûleg a Pénzügyminisztériumban egy hatásvizsgálatban rendelkezésre állnak; mi ezt nem ismerhetjük. Államtitkár úr elmondta, hogy amikor a családi pótlék rendszerét vizsgálták, akkor készültek ilyen hatáselemzõ tanulmányok. Jó lenne ezt egyszer látni. És mindannyian kétségbe vonjuk, hogy például a nyugdíjak '95-ös 14,5 százalékos emelése vajon reális volt-e, akár csak a kiáramló bértömeg-növekedést követte-e.

Keller képviselõ úrnak azt üzenem, hogy ha majd kormánypárti képviselõk leszünk, természetesen én magam is igennel fogok szavazni arra a módosító indítványra, hogy csökkentsék a fizetésünket... (Zaj, derültség a bal oldalon.).., mert remélem, hogy nem mi, ellenzéki képviselõk akadályoztuk meg, hogy a kormány idõben benyújtsa a tb-költségvetést, a '96-os költségvetést és valamennyi hatásvizsgálatot. (Zaj a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage